Cd's - CD 'Hollantsche Schouburgh'

Klik voor vergroting

e heruitgave van deze muziekbundel is een historisch document en geeft een goed beeld van het muziekleven in de periode rond 1700 en is een ware inspiratiebron voor muzikanten van vandaag. De bonte verzameling van maar liefst 440 dans- en zangmelodietjes is ingeleid door musicoloog dr. Jos de Koning. Cor van Sliedregt heeft de uitgave ruim voorzien van aantekeningen.
Vermakelijk zijn sommige titels van de stukjes: Dronke Switzer, 't Varke vret Stront, Piet wort Gepoest, d' Beer aan 't Brulle, Jannetje Snotneus, enz.

Vrolijke en speelse vertolking

Het muziekensemble 'De Zoete Inval' speelt al jaren traditionele Oudhollandse volksmuziek. Accoorden, harmonie, baspartij en tegen-melodie worden door de leden van het ensemble zelf gemaakt. Zij gebruiken daarbij zowel historische als hedendaagse instrumenten.

De Zoete Inval geeft graag concerten in de sfeervolle ambiance van oude kerkjes, maar speelt ook bij feesten of tijdens recepties. Tijdens een optreden geven de groepsleden uitleg over de herkomst van het repertoire, de historische context en de instrumenten.
Hun nieuwste CD, "De Hollantsche Schouwburgh" is een lust voor het oor!

 

You need to upgrade your Flash Player

Prijs: € 15,00 (Exclusief verzendkosten)
Op voorraad