Arrangement Enkhuizen
Voor gezelschappen vanaf 10 personen
prijs per persoon € 27,50

12:00 uur
Ontvangst in Restaurant De Enkhuizer Visafslag.
Lunch - versgebakken boerenbrood belegd met vlees/vis of vega, saladegarnituur en een consumptie. Bij mooi weer op het terras met prachtig uitzicht op de havens en het IJsselmeer.

13:00 uur
Bezoek aan het Enkhuizer Almanak Museum.
Levendige causerie over de oudste nog verschijnende almanak van de wereld en … voor alle deelnemers een exemplaar van de 422ste jaargang voor het jaar 2017.

13:30 uur
Op stap met een vrolijke gids door het oudste gedeelte van het VOC stadje: de Vissershoek. Het eindpunt van de wandeling is de opstapsteiger van de polderschuit.

15:00 uur
Met de skuit erop uit!
Boottocht met authentieke polderschuit door de grachten van de Boerenhoek. Luister naar de leuke verhalen van de schipper!

±16:00 uur
Einde programma


Voor een prettige voorzetting van de dag zijn er veel mogelijkheden voor elk budget: een borrel in een knus kroegje of op een gezellig terras aan de haven, een heerlijke maaltijd, uitbundig of eenvoudig! Reserveren, vooral in het hoogseizoen, is wel gewenst. Wij adviseren u graag!

Reiswijzer

Met de auto(bus)
Vanuit Amsterdam/Alkmaar via Hoorn (N506). Parkeren achter het NS station (gratis). Vanuit Lelystad: N302 over de Houtribdijk. Aan het eind van de dijk (32 km), eerste stoplicht rechtsaf richting NS station.

Met de trein
Vanuit Amsterdam:
Vertrek Amsterdam-Centraal twee maal per uur. Reistijd 60 minuten.
Vanuit Alkmaar:
Vertrek Alkmaar twee maal per uur, met een overstap in Hoorn. Reistijd 52 minuten. Laatste trein vanuit Enkhuizen met aansluiting naar Amsterdam en Alkmaar 23.52 uur.

Parkeren
Parkeren Achter NS station: gratis.
Parkeerverordening binnenstad: vergunninghouders. Beperkte duur parkeren met parkeerschijf in de blauwe zones.
Op zondag is parkeren overal toegestaan.

Met de boot
Vanuit Stavoren en Urk en Medemblik.
Inlichtingen over afvaarten, prijzen en reisduur bij VVV Enkhuizen tel: (0228) 313164.